Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Alimentele care dau sau retin energie si căldură!

 Firesc, ne schimbăm hainele din dulap când vremea se răceste. Si în cazul alimentelor?


Noi vă sfătuim că si în timpul iernii să consumati legume si fructe fiindcă sunt sănătoase si dau energie, ne simtim în formă.


O priveliste stranie ar fi dacă pe umerasele magazinelor de haine în mijlocul iernii ar fi agatate niste costume de baie, pantofi de vară, papuci de strand, am da din cap.


Totusi în timpul iernii pe rafturile din supermarket sunt stivuite rosii,castraveti, pepeni si alte legume de vară, nu pare ciudat pentru oricine?


Nu este potrivit pentru organismul nostru.

Căpsuni în timpul iernii? Nu!

    Aveti o deziluzie dacă după recomandări mâncati în timpul iernii o multime de legume, salate verzi, rosii din Spania si credei că ati făcut bine pentru sănătatea dumneavoastră.Legumele au multe proprietăti importante. "În plus, sunt alcaline, si, prin urmare, sunt indispensabile pentru a mentine pH-ul mediului intern, aduc o multime de substante importante, cum ar fi vitamine, minerale si enzime, si sunt o sursă importantă de fibre", spune expertul.


     Compusii din legumele, care nu sunt crescute în conditii naturale de mediu, sunt crescute în mod artificial, în sere, folosind spray-uri chimice, sunt transportate la distante de mii de kilometri, potrivit acestuia, tinând de promovarea sănătătii. Da, unele vitamine rămân, dar gustul dispare aproape complet. Este mai bine pentru a consuma alimentele de sezon.

Să favorizăm alimentele de sezon!


De ce este mai bine să consumăm iarna varza romanească in loc de kiwi?


     "Varza este o cultură care creste si se maturizează la noi. Acaesta contine o multime de fibre, vitamina C, potasiu si alte substante benefice pentru sănătate. Aceasta poate fi depozitată pentru perioade lungi de timp, mentinându-si toate substantele nutritive esentiale în formă de varză fermentată, care are, de asemenea, un efect pozitiv asupra tractului digestiv ", spune Ing. Monika Bartolomějová, expert în nutritie Mondiale a Sănătătii.

     Desi si kiwiul contine, deasemenea, multa vitamina C si potasiu, problema este că până la supermarket are un drum lung de parcurs si trebuie să fie recoltat necopt chiar si atunci când fructul nu este încă complet încărcat cu toate substantele benefice. În plus strămosii nostrii au consumat alimente cultivate în mod traditional în zona în care au locuit si le-au folosit de secole. 

Mâncati ceea ce este natural.


     În timpul iernii, aveti pur si simplu un grad mai mare de alimente non-sezoniere care au rolul de răcire a corpului."Acestea includ salate reci, produse lactate, dar si fructe tropicale", spune Monika Bartolomějová. "Fructele care se coc în zonele în care este cald sunt destinate persoanelor care locuiesc în zone cu climă caldă, astfel încât pe corpurile lor se răcesc. De asemenea, au acelasi efect si în organismul dumneavoastră chiar dacă sunteti în sezonul de iarnă. De asemenea, puteti simti o senzatie de încordare si lipsă de energie. Rezultatul este, printre altele o imunitate slabă...


     Prin urmare, este recomandată consumarea legumelor rădăcinoase - morcovi, sfeclă rosie - aceste plante colectează energia direct de la rădăcină. În dieta dumneavoastră, ar trebui să includeti, de asemenea, supe, ciorbe, ghimbir, condimente si altele.Aceste alimente tin de cald, dau energie.

Legume si fructe, care pot fi consumate pe tot parcursul anului:


( legume si fructe, care pot fi stocate în afara perioadei de recoltare si, astfel, sunt disponibile pe tot parcursul anului)


Ceapa, usturoi, morcovi, telina (globului ocular), sfecla rosie, varza albă si rosie, praz, cartofi, macris, mere



Legume si fructe adecvate la sfârsitul toamnei / începutul iernii (noiembrie, decembrie)


Telina, ceapa, usturoi, cicoare, sfecla, varza rosie, varza de Bruxelles, morcovi, păstârnac, pătrunjel, praz, ridiche albă, macris, spanac, varza albă, roșie, pere, mere



Legume si fructe potrivite pentru iarna (decembrie, ianuarie, februarie)


Telina, ceapa, usturoi, sfecla, varza de Bruxelles, morcovi, păstârnac, pătrunjel, praz, ridiche albă, ridiche neagră, napi, varza albă, varza rosie, mere

Google Translator

 

ARTICOLE