Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

AROMATERAPIA

Uleiurile esenţiale şi lampa de aromaterapie


Aromaterapia este o metodă alternativă, în întregime naturală, care se adresează atât simţului mirosului cât şi emoţiilor şi minţii.


Este important ca pacienţii ce apelează la această metodă să folosească doar acele uleiuri al căror miros îl găsesc plăcut.


Aromele inhalate ajung la sistemul limbic din creier prin intermediul nervilor olfactivi situaţi în interiorul nasului. Sistemul limbic este acea parte a creierului care controlează stările, amintirile şi capacitatea noastră de a învăţa.


Aparatul de aromaterapie reprezintă cel mai simplu mod de folosire a uleiurilor esenţiale pentru bunăstarea ta şi ajută la crearea atmosferei dorite, într-o anumită cameră.


Aparatele de aromaterapie sunt încălzite prin intermediul direct al unei flăcări sau electric. Bolul aparatului nu trebuie să fie prea mic, deoarece apa se evaporă prea repede şi uleiul începe să se încingă prea tare. Distanţa până la flacără ar trebuie să fie de cel puţin 10 cm şi apa nu ar trebui să fie mai caldă de 50-55 de grade. Apa nu trebuie să înceapă să fiarbă, altfel mirosul şi efectul uleiului se schimbă.

Sfaturi:


• mai întâi puneţi apa caldă în bolul aparatului şi abia apoi adăugaţi uleiul esenţial


• trebuie evitată aromatizarea cu uleiuri ce conţin substanţe chimice cu efecte dăunătoare, care pot provoca iritaţii, dureri de cap, senzaţii de vomă, resimţite atât în timpul aromatizării, cât şi după


• numărul de picături depinde de dimensiunea camerei: 5 picături pentru 5 mp


• flacăra va arde cât timp se află sub supraveghere atentă


• curăţarea aparatului se face prin spălare cu săpun şi clătire ulterioară cu oţet


Chiar şi cel mai eficient ulei nu are nici un efect, dacă pacientul nu îi apreciază mirosul. În mod similar, dozarea este doar un ghid, din moment ce fiecare persoană, fiecare tip de piele şi fiecare nas reacţionează în mod diferit. Copii mici au un simţ al mirosului mai bine dezvoltat decât persoanele mai în vârstă.


Persoanele cu un ten deschis au o piele mai sensibilă decât cele cu tenul mai închis la culoare. Femeile reacţionează mai puternic la tratament decât bărbaţii.


Din aceste motive este extrem de important să găsiţi combinaţia perfectă dintre miros şi cantitate. Folosirea frecventă a uleiurilor esenţiale vă va ajuta să vă creaţi propria reţetă, în conformitate cu nevoile şi dorinţele proprii.

BĂILE AROMATICE


Băile cu uleiuri esenţiale calmante eliberează stresul mental, emoţional şi fizic. Tămâia facilitează o respiraţie profundă şi vă ajută să vă calmaţi şi să vă relaxaţi. Geraniumul are în primul rând efect echilibrant, de aceea, dacă după baie trebuie să fiţi activi, veţi mai avea încă suficientă energie.


Puteţi amesteca uleiurile esenţiale conform reţetei, cu 100- 200 ml de lapte sau cu o linguriţă de miere. Adăuga amestecul numai după ce a i umplut cada, altfel uleiul esenţial se va evapora, iar proprietăţile terapeutice se vor pierde! Temperatura apei pentru baie trebuie să fie între 35- 38° C.


Caldura relaxantă şi sentimentul de protecţie pe care vi-l oferă apa în amestec cu aceste uleiuri ajută corpul să se relaxeze şi să se deschidă efectelor benefice ale uleiurilor esenţiale. Durata ideală de îmbăiere este de 10-15 minute.După aceasta ar trebui să vă uscaţi corpul bine şi să vă odihniţi pentru o oră.

Băi antidepresive:

5 picături de bergamotă

3 picături de ylang-ylang

2 picături de portocală


Băi pentru răceală:

5 picături de eucalipt

3 picături de arbore de ceai

2 picături de molid


Băi antireumatice:

2 picături de ienupăr

2 picături de lavandă

2 picături de rozmarin


Băi pentru dureri musculare:

2 picături de lavandă

2 picături de muşetel

2 picături de măghiran


Băi anticelulitice:

5 picături de lămâie

3 picături de ienupăr

2 picături de chiparos


Băi afrodiziace:

5 picături de ylang-ylang

3 picături de iasomie

2 picături de lemn de santal

INGRIJIREA PARULUI


Uleiurile esenţiale sunt preţioase pentru îngrijirea părului, deoarece pot influenţa şi echilibra glandele sebacee. Şampoanele ce conţin uleiuri esenţiale nu doar miros bine, ci şi stimulează şi regenerează părul şi scalpul. Indiferent dacă suferiţi de mătreaţă, păr gras, rebel, prea subţire sau pur şi simplu vreţi să îi redaţi vigoarea, folosirea regulată a şampoanelor conţinând uleiuri esenţiale vă va îmbunătăţi aspectul părului în mod semnificativ.


Alcătuiţi-vă propriul dumneavoastră şampon adăugând uleiurile esenţiale la şamponul bază, amestecaţi-le bine şi lăsaţi-le să se aşeze peste noapte, astfel încât uleiurile esenţiale să se omogenizeze bine cu baza.

Păr gras


Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu:


10 picături de bergamotă


10 picături de muşeţel


10 picături de salvie


Clătirea părului gras:


După ce v-aţi spălat părul puteţi folosi următorul amestec: 50 ml de alcool, 10 picături de lavandă şi 10 picături de lămâie. Amesteca i ingredientele şi adăugaţi 50 ml de apă. Agitaţi-l bine şi puneţi-l într-un recipient de sticlă închis la culoare.


Aplicaţi o parte din acest amestec pe părul umed (pe jumătate uscat). Lăsa i-l să acţioneze timp de 10 minute şi clătiţi părul din nou.Păr uscat


Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu:


10 picături de lemn de cedru


10 picături de muşeţel


10 picături de lavandă


Împachetări pentru păr uscat:


Amestecaţi 10 ml de ulei de măsline sau migdale presat la rece cu 5 picături de muşeţel german şi masaţi scalpul cu acest amestec. Puneţi pe cap o folie subţire de plastic şi apoi acoperiţi-l cu prosoape calde. Lăsaţi amestecul să acţioneze pentru 1-2 ore şi apoi spălaţi-vă din nou cu şampon.Mătreaţă


Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu:


5 picături de bergamotă


5 picături de patchouli


10 picături de rozmarin


10 picături de arbore de ceai


Loţiune de păr contra mătreţii:


Amestecaţi 50 ml de alcool cu 30 picături de rozmarin. Amestecaţi bine şi adăugaţi 50 ml de apă. Masaţi-vă cu această loţiune în fiecare seară înainte de a merge la culcare.


Păr normal


Amestecaţi 200 ml de şampon bază cu:


10 picături de lemn de cedru


10 picături de lemn de trandafir


Clătirea părului normal:


Adăugaţi la o ceaşcă de apă, o linguriţă de oţet de mere, 3 picături de ulei de lămâie (pt. păr blond) sau 3 picături ulei de rozmarin (pt. păr negru).

ÎNGRIJIREA PIELII


Pentru a ne menţine pielea tânără şi proaspătă, curătarea şi îngrijirea atentă sunt importante, deoarece fumul, transpiraţia şi machiajul blochează porii şi împiedică în acest fel pielea să respire în mod corespunzător. În acest fel apar punctele negre, petele şi alte iritaţii ale pielii. De aceea, este necesar să curăţăm pielea de aceste impurităţi înainte de a merge la culcare. Pentru ca îngrijirea pielii să fie cât mai eficientă, este important să vă cunoaşteţi tipul de piele. În mod elementar, distingem 4 tipuri de piele:


1.Ten normal


Este un ten bine hidratat, cu un tonus muscular ridicat, o bună circulaţie sanguină. Este tipul de ten ideal, are o luminozitate naturală, aspect îngrijit, textură fină, fără riduri.


Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii normale


Stimulante: geranium, ienupăr, lămâie, rozmarin


Sedative: bergamotă, muşe el, iasomie, lavandă, neroli, trandafir, lemn de santal, arbore de ceai, ylang-ylang


De echilibrare: lavandă, lămâie, portocală, trandafir, lemn de trandafir


Ulei de curăţare


Amesteca i 50ml de ulei vegetal presat la rece cu:


                 3picături de lemn de trandafir


                 3picături de portocală


                 3picături de bergamotă


                 3picături de lămâie

2.Ten uscat şi sensibil


Pielea uscată îţi dă o senzaţie de strângere, de tensionare, deoarece glandele sebacee nu produc suficient sebum. Acest tip de piele nu este suficent hidratat şi de aceea este predispus formării ridurilor. Astfel orice cremă va fi absorbită foarte rapid fără a lasa o peliculă grasă.


Uleiuri esentiale pentru îngrijirea pielii uscate


Stimulante: tămâie


Sedative: muşeţel, iasomie, lavandă, neroli, trandafir


Echilibrant: geranium, lavandă, lemn de trandafir, lemn de santal


Ulei de curăţare


Amestecaţi 50ml de ulei vegetal presat la rece (uleiul de avocado este potrivit în mod deosebit) cu:


                3picături de trandafir


                3picături de iasomie

 

                3picături de neroli

3.Ten gras


Trăsăturile caracteristice ale pielii grase sunt porii măriţi şi aspectul lucios. Aceste pete se formează în primul rând pe frunte, nas şi bărbie şi sunt cauzate de glandele sebacee superactive. În special după exerciţiile fizice, oamenii care au pielea grasă, suferă de eliberări masive de ulei (seboree).


Acest tip de piele este predispus apariţiei punctelor negre, a petelor şi a acneei. Pe de altă parte, este mai uşor de întreţinut şi este mai puţin sensibil decât tenul uscat. La îngrijirea acestui tip de ten ar trebui folosit mai puţin ulei şi mai multă hidratare. Mai mult decât atât, circulaţia sângelui ar trebui activată şi producţia de sebum redusă.


Uleiurile esenţiale pentru îngrijirea tenului gras


Stimulante: geranium, ghimbir, ienupăr, lămâie, mentă, rozmarin


Sedative: muşeţel, lavandă, patchouli, arbore de ceai, ylang-ylang


De echilibrare: lavandă, lămâie


Ulei de curăţare


Amestecaţi 50 ml de ulei vegetal presat la rece cu:


                 3picături de lavandă


                 3picături de lămâie


                 3picături de arbore de ceai

4.Ten mixt


Acest tip de piele combină caracteristicile pielii grase cu ale celei uscate şi este, probabil, cel mai răspândit tip de piele întâlnit. Glandele sebacee funcţionează haotic, câteodată sunt ultra active, iar cateodată nu funcţionează deloc. Este oarecum dificil să ajustezi tratamentul de îngrijire a pielii în mod corespunzător.


Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea pielii mixte


Stimulante: geranium, ghimbir, lămâie, mentă, pettigraine, rozmarin.


Calmante: bergamotă, muşeţel, iasomie, trandafir, arbore de ceai, ylang-ylang


De echilibrare: lavandă, lămâie, portocală, trandafir


Uleiuri de curăţare


Amestecaţi 50 ml de ulei vegetal presat la rece cu:


                 3picături de bergamotă


                 3picături de lavandă


                 3picături de trandafirÎn final, căteva sfaturi:


Uleiurile esenţiale ar trebui schimbate o dată la 4 seri.


Combinaţi doar uleiurile al căror miros vă place.


Combinaţiile de uleiuri din reţetele de mai sus sunt doar sugestii şi pot fi oricând schimbate


Dacă nu sunteţi siguri de tipul pielii dumneavoastră, consultaţi medicul specialist sau cosmeticiana.

PRECAUŢII


Nu aplicaţi niciodată un ulei pur pe piele (fac excepţie uleiurile esenţiale de arbore de ceai şi lavandă). Folosiţi uleiurile în diluţie. Dacă survine un accident aplicaţi pe piele un ulei vegetal sau un strat gros de cremă.


•Nu folosiţi uleiuri esenţiale în ochi sau aproape de ei. Dacă uleiul pur vine în contact cu ochiul, clătiţi-vă cu lapte sau cu ulei vegetal şi consultaţi neîntârziat medicul.


•Înainte de a folosi orice ulei esenţial, în timpul sarcinii şi alăptării, este recomandat să se consulte medicul sau un aromaterapeut.


•În cazul ingerării accidentale a unei cantităţi mai importante de ulei esenţial pur, înghiţiţi mai multe linguri de ulei vegetal gras, provocaţi-vă vomă şi mergeţi la spital urgent.


•Nu lăsaţi uleiurile esenţiale la îndemâna copiilor.


•În cazul epilepsiei nu utilizaţi uleiurile esenţiale de isop şi salvie.


•Persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată nu trebuie să utilizeze uleiurile esenţiale de isop, rosmarin, salvie, cimbru şi chiparos.


•Persoanele care suferă de insomnie ar trebui să evite: menta, rozmarinul, coriandrul, busuiocul şi alte uleiuri tonice.


•Evitaţi expunerea la soare după folosirea uleiurilor fotosensibilizante (citrice în general).

← Inapoi

Google Translator

 

ARTICOLE