Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

CRISTALE DE JAPONIA

CHEFIRUL DE APA - UN LEAC ENIGMATIC

     Cristalele Japoneze cunoscute si sub numele de "Chefir de apa din Caucaz", sunt niste ciuperci inferioare din grupa Sacharomyces, care se dezvolta si se inmultesc rapid, in medii de cultura bogate in glucide. Ele arata ca mici cristale transparente, ca niste granule de gelatina alba si sunt folosite de multa vreme in Extremul Orient, in special in Japonia si China iar in Europa, au fost preluate de catre terapeutii naturisti ca remediu impotriva unor afectiuni datorita substantelor active, in special minerale, vitamine (B, E şi D) si enzime ce actioneaza ca antioxidanti si detoxifianti. Lichidul in care acestea se dezvolta timp de 2-3 zile este leacul despre care se vorbeste atat de mult si despre care se crede ca ar fi unul din secretele renumitei longevitati a caucazienilor.

  

   Intr-o emisiune de pe postul Radio Bucuresti dr. Vulcanescu de la sp. Clinic din Craiova ne explica despre Chefirul de apa ca a patruns in zona in urma cu vreo 40 ani, pe post de... "rcaoritoare" fabricata in casa, cu efecte benefice pentru toata familia si ca are substante active, in special minerale, vitamine (B,E si D) si enzime.

     

"Aceste cristale racoritoare se recomanda ca mijloc de tratament, facand parte din terapeutica medicala traditionala japoneza, avand radacini milenare in practica poporului nipon si ale caror rezultate au fost verificate de cercetarile stiintei medicale moderne din tara noastra. Cristalele – aceste fiinte vii, sunt alge naturale, scoase de om din adancul albastrelor lacuri ale Japoniei, aclimatizate si puse in slujba binelui celor suferinzi.”               Traducerea a fost facuta dupa textul original si a fost comentata la Radio Bucuresti in ziua de 03-02-1977

ACTIUNE TERAPEUTICA, REMEDIU SI BENEFICII


    Lichidul "produs" de aceste miraculoase ciuperci este un bun remediu cu insusiri de protector hepatic, anticolesterolemiant si de reglator endocrin. Este indicat, indeosebi, in afectiuni hepatobiliare (dischinezii, steatoza hepatica, colecistite), afectiuni nervoase (astenii, nevroze, migrene), boli endocrine (insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, pancreatite) si boli cardiovasculare (combate ateroscleroza), anemie, astenie, dereglari de metabolism, stres, obezitate, retentie de apa, ulcer gastric, reumatism, menopauza, boli digestive, renale, respiratorii, intarirea imunitatii, intoxicatii, furunculoze, rani (aplicat extern, impiedica infectarea) revitalizante si stimulatoare ale reactiilor de aparare ale organismului. Unii terapeuti ii atribuie si proprietati anticancerigene.


    Bautura se consuma ca atare, in doze de 100-200 ml, de 3 ori/zi, cu o ora inaintea meselor, timp de 3-6 luni. Dupa o pauza de 2-3 luni, cura se poate relua. Locuitorii din Caucaz , cunosteau efectele binefacatoare ale “kefirului”(sucului) fiind obisnuiti de mici sa bea kefir in loc de apa. 

CUM SE PREPARA

Orice contact al ingredientelor cu metalul distruge cultura.


Aveti nevoie de:


- un borcan din sticla de cu capac etans;

- o strecuratoare mare cu gauri potrivit de mari 2/2 mm;

- o palnie;

- o lingura de plastic, ceramica sau lemn;

- o sticla de plastic pentru pastrarea chefirului, in cazul in care nu se consuma pe loc.    

Reteta pentru 1 litru de chefir:


1 l apa plata


30 -40 gr de zahar sau fructoza( 1 lingura =20 gr)


10-12 stafide sau alte fructe confiate


50 gr de cristale ( 4 linguri).


Spalati bine cu apa plata Cristalele. Puneti in borcan apa plata si 4 lingur1 de zahar(fructoza). Amestecati puna la dizolvare, adaugati cu grija Cristalele , 10-12 stafide sau 3-4 bucati din alte fructe (prune, mere, gutui, lamaie) inchideti borcanul ermetic. Kefirul se poate mentine la fermentat la temperatura camerei, cel putin 12 ore, dar, in general, 24 de ore, dupa care se strecoara prin tifon asezat intr-o sita de plastic si se consuma pe loc sau se pastreaza in sticle inchise, la frigider. Imediat dupa strecurare, cristalele din borcan se clatesc sub jet de apa rece ( fara clor). După clatire, se repeta procedura de mai sus. Fructele se inlocuiesc la 6-7 zile. Cand volumul Cristalelor se dubleaza, trebuie dublata si cantitatea de apa, zahar si fructe, daca permite vasul.


Alta varianta


Preparati chefirul ca in reteta de mai sus. Lichidul rezultat dupa ce a fost strecurat, se lasa la fermentat pana ce devine otet, lucru care depinde mult de temperatura din camera in care se produce fermentarea, dar va fi mult mai rapid decat fermentarea vinului. Otetul se bea diluat cu apa 1 parte otet si 5 parti apa filtrata.


Cistalele se pot pastra in frigider (nu congelator), intr-un borcan cu capac etans, asigurandu-va ca au dublu zahar si cateva stafide dar fara apa. Rezista astfel 2-3 saptamani, stand in hibernare. La frig nu dezvolta culturi, dar nici nu se inmultesc.


Secretul reusitei consta in a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahar cu impuritati si apa tratata chimic.


Pret: 40 lei / 20 gr (2 linguri) + instructiuni si recomandari


Gratis pentru orice sedinta de consultanta. 

Google Translator

 

ARTICOLE