Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Cursuri, Meditatii si Practica Reiki

 Sensei Mikao Usui -parintele acestei cai spirituale 

Principiile Reiki (Gokai):


Metoda secreta de invatarea fericiirii, balsamul care vindecă orice boală


"DOAR AZI, să nu mă supăr !


Să nu mă îngrijorez !


Să fiu recunoscător!


Să fiu harnic în munca mea!


Să fiu bun cu cei din jur!"


Dimineaţa şi seara cu mâinile în rugăciune, rosteşte aceste cuvinte şi gândeşte la ele.

Istoricul şi modul de funcţionare al Reiki-ho


Istoria Reiki se bazează în principal pe transmiterea orală, de la maestru la maestru şi de la maestru la discipoli. In zilele de astăzi există mai multe versiuni cu privire la originea acestei tenhici de tratament.


Redescoperirea, formarea sistemului cunoscut astăzi se datorează lui Mikao Usui, cel care a numit aceasta energie Reiki. Probabil n-o să aflăm niciodată tot adevarul despre viaţa lui. Tot ce se cunoaste astăzi a fost compus din multe piese de informaţii adunate, ca la un joc de puzzle, existând şi în acest moment foarte multe puncte neclare, unele dintre acestea atingând limitele misticului.


Usui s-a născut in 15 august 1865 în Japonia. Din manuscrisele sale reiese că a fost o persoana căreia îi plăcea să înveţe şi era adeptul învăţăturii până la moarte. Intre disciplinele îndrăgite de el se regasesc medicina, psihologia şi arta poetică. N-a încetat niciodată în autodezvoltarea spirituala. In ultima zi a unui post ţinut în meditaţie timp de 21 zile în vârful muntelui Kurama a avut o trăire deosebită. In această stare de profunda meditaţie a primit iniţierea în Reiki, pe care a predat-o mai departe discipolilor săi. In viaţa lui, Usui a avut mai mulţi discipoli, între care şi Chujiro Hayashi. Pe aceasta linie Reiki a ajuns mai târziu şi în vest, cu contribuţia d-nei Hawayo Takata, initiată de Hayashi. In acest fel Reiki a ajuns şi devenit o mişcare spirituală mondială.


Cuvantul Reiki se pronunţă “rei-ki”. Este format din două cuvinte kanji separate. “Rei”, care inseamna Universal şi “Ki” care inseamnă Spirit, Energia forţei vieţii. Cea mai uzitată definiţie a Reiki-ului este, de aceea, “energia universală a vieţii”. Unii spun ca energia vieţii este cea care animă orice fiinţă. Această energie universală este indescriptibilă, este în toate lucrurile, peste tot. Facând şi fiind Reiki, conştiinţa noastră în acel moment este expresia Reiki-ului în vindecare, în a fi, în orice facem în acel moment.


In Usui Reiki Hikkei (manualul Usui Reiki pe care Usui l-a dat studentilor lui) el afirma că“Metoda mea Reiki Ryoho este una originală, bazată pe energia intuitivă din univers. Prin aceasta energie, corpul primeşte sănătate şi creşte bucuria de a trăi şi linişteşte mintea”.

***********

Detalii despre curs:    Cursul se ţine într-o singură zi pe durata a 6 ore. El cuprinde o parte teoretică, 3 acordaje (iniţieri) şi o parte practică prin care cursantul va simti fluxul de energie Reiki şi va conştientiza abilităţile dobândite ca urmare a acestei iniţieri. Se va pune un accent mai mare pe partea practica în timp ce partea teoretică va fi susţinută şi de materialul de curs pe care îl va primi studentul.


La sfârşitul acestui curs, participantul va fi capabil să-şi facă un autotratament pentru echilibrarea sa energetica, va putea să-i ajute pe cei apropiaţi lui sau cei care îi cer ajutorul în rezolvarea unor afecţiuni mai puţin grave (dureri obişnuite de cap, probleme digestive, răni). De asemenea va putea să purifice şi să energizeze mâncarea, apa, cristale etc.


După ce veţi participa la acest curs, veţi beneficia în continuare de susţinere de-a lungul practicii voastre prin accesul la forumul dedicat în acest scop (Întalniri de lucru), dialogul pe e-mail în cazul nelămuririlor care pot apare precum şi întalniri organizate pentru a practica împreună.


Note:


Pentru fiecare nivel, se vor elibera diplome de către Centrul de Iniţiere şi Perfecţionare Reiki România care va atesta faptul că aţi participat la cursul de Reiki (Gendai, Komyo Kai, Tibetan sau Karuna) ţinut de unul dintre instructorii acreditaţi ai centrului, garantând astfel calitatea lui. Diploma va fi parafată cu ştampila executată special de catre sensei Hiroshi Doi (fondatorul acestui sistem) şi înmanată d-lui Călin Petru Cotrău, coordonatorul acestui centru.

Planul cursului

Cine se poate înscrie la curs?


- Oricine doreşte, indiferent de sex, religie sau vârstă.


Este acceptată orice persoană care se înscrie la curs?


- La fiecare curs se face o preselecţie a persoanelor înscrise . Aşa cum iniţial studentul îşi alege Şcoala şi Maestrul, aşa şi Maestrul îşi va alege Discipolii. Fiecare serie de curs are un numar maxim de 5 studenti.


In ce constă un curs Reiki ?


Capacitatea de a lucra cu energia Reiki nu poate fi învăţată din cărti. Această cunoaştere de natură spirituală trebuie primită de la un Maestru prin intermediul acordajelor (Initieri).


Iniţierea conectează practicantul Reiki cu sursa de energie universală. Reiki nu este numai pentru cei ce vor să practice vindecarea, ci şi pentru cei care nu au aspiraţii de acest gen şi doresc numai să se perfecţioneze din punct de vedere spiritual. Reiki vă dă posibilitatea de autovindecare atât fizic cât şi spiritual. Este un mod de a abandona vechi obişnuinţe sau dependenţe, de a vindeca la nivel mental şi emoţional.


Cursul Reiki are 3 parţi distincte:


1. Acordajele (Initierile), fără de care aceasta tehnică nu funcţionează. Acordajele sunt proceduri energetice si nu numai, prin care Maestrul "acordează" studentul la Energia Universală Reiki pentru ca acesta să o poată accesa şi să o transmită mai departe, spre propriul corp (fizic şi energetic) sau spre alte persoane, animale, plante, obiecte etc.


2. Partea teoretică care se predă în cadrul cursurilor.


3. Practica din cadrul cursului şi practica pe care o va desfăşura studentul pe toată durata stagiului şi nu numai.


După acordaje evoluţia studentului este individuală, Maestrul putând doar să îl sfătuiască şi să-l îndrume. Ca orice evoluţie spirituală autentică, ea este întodeauna individuală.

  GRADELE (NIVELELE) REIKIIn cele mai multe cunoaşteri spirituale sau esoterice, din cele mai vechi timpuri, nivelele erau 3, incepând cu ucenicul şi terminand cu cel de Maestru, plus ultimul nivel, de Maestru Profesor (Master Teacher, Venerabil Maestru etc.) cel care avea dreptul să oficieze Ritualurile de Iniţiere, atins doar de cei ce aveau să demonstreze atingerea nivelului spiritual necesar Oficierilor Iniţiatice.


In vest se cunosc în mod tradiţional patru nivele Reiki şi anume :


Gradul 1 - în care se primesc 3 acordaje (Iniţieri) distincte, se focalizează pe învăţarea noţiunilor de istorie a sistemului Reiki, noţiuni de auto-vindecare şi purificare, aplicarea principiilor Reiki în viaţa de zi cu zi, auto-echilibrarea, armonizarea cu cei din jur, cu natura şi cu universul, învăţarea poziţiilor de mâini pentru autotratment şi pentru tratamentul altor persoane, efectuarea unor exerciţii energetice, dezvoltarea abilităţilor şi sensibilităţii la energie, pregătirea pentru trecerea la următorul nivel.


Gradul 2 - în care se primesc 3 acordaje (Iniţieri), este concentrat pe învăţarea a trei simboluri sacre, tehnici şi modalităţi de activare şi utilizare a acestora, pe tratamentul mental-emoţional şi distal, dezvoltarea canalului energetic, utilizarea celor 3 simboluri sacre în tehnicile învăţate la nivelul I, învăţarea unor tehnici noi specifice nivelului 2, învăţarea unor noi exercitii energetice, dezvoltarea abilităţilor şi sensibilităţii energetice, modalităţi de evoluţie spirituală, pregătirea pentru trecerea la un nivel superior.


Gradul 3 - în care se primeşte 1 acordaj complex (o Iniţiere complexă), nivelul de Maestru Practicant - este axat pe învăţarea simbolului de Maestru, a învăţăturilor specifice Maestrului, a tehnicilor avansate de evoluţie spirituală, utilizarea avansată a energiei, noi metode şi tehnici de tratamente.


Gradul 4 - în care se primeşte 1 acordaj complex (o Iniţiere complexă), Nivelul de Maestru Profesor (Teacher) - este axat pe primirea învăţăturilor Sacre şi Secrete (Învăţăturile Misterioase, Misterele Divine), învăţarea procedurilor de acordaje sau a Ritualurilor de Iniţiere şi a predării unui curs.

Locaţia: str. Costache Marinescu, nr. 33, sect. 1, Bucuresti

Incrierea se poate face telefonic sau prin e-mail (click aici)

Mantra OM (Aum)

Google Translator

 

ARTICOLE