Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

DURERILE DE SPATE

 

 Cu totii am avut momente in viata cand, din diverse motive, ne-am plans de dureri de spate, de mijloc, de umeri. Uneori durerile de cap si cele de picioare, sunt provocate de coloana...acesta este un semnal de alarma al organismului ca ceva nu este in regula cu coloana vertebralMulti oameni nici nu-si dau seama cat de mult depinde sanatatea de functia normala a coloanei vertebrale. Functia statica de sustinere a corpului si a segmentelor coloanei vertebrale din partea superioara, precum si cea dinamica, de asigurare a mobilitatii trunchiului, capului si gatului confera coloanei vertebrale o importanta deosebita printre segmentele aparatului locomotor. Pozitia coloanei vertebrale in ortostatism este sinuoasa, prezentand in planul antero-posterior o serie de curburi care favorizeaza mentinerea echilibrului acesteia pe bazin si atenueaza socurile pe verticala.


Blocajele indelungate ale coloanei vertebrale dau nastere patologiei vertebrogene si dereglari foarte grele ale organismului nostru. Organismul sau corpul nostru este o unitate, un intreg, care trebuie sa functioneze perfect, asemenea unui ceas. Daca o rotita din acest angrenaj se defecteaza, ceasul nu mai functioneaza.


Corpul uman are o mare putere de adaptare la conditii noi de functionare(adica diferite afectiuni), dar si adaptarea aceasta are o limita. Sa nu uitam acest lucru si sa ajutam corpul nostru sa functioneze cat se poate de bine. Dar cum sa ne ajutam?


•     Respectand toate legile igienei personale si ale unei alimena. De multe ori ignoram, luam o aspirina si asteptam sa treaca. Durerea va trece pe moment dar va recidiva curand deoarece trebuie tratata cauza si nu efectul.


•     Respectand regimul de munca si somn.


•     Evitand eforturile sau loviturile care pot traumatiza coloana vertebrala.


•     Facand zilnic 15-20 minute exercitii fizice fie dimineata, fie cu 2 ore inainte de somn, pentru intarirea muschilor spinali si abdominali.


•     Dormind cu capul spre nord si pe un pat mai tare.


•     Invatand sa stam drept la masa si nu incovoiati.


•     Mergand 1-3 statii pe jos catre si dinspre serviciu.


•     Folosind concediul pentru odihna.


•   Frecventand de 2-3 ori pe saptamana sala sportiva sau dispensarul sportiv, pentru exercitii indrumate de specialisti.


Daca nu ati respectat cele recomandate sau din alte motive apar probleme ale coloanei vertebrale sau alte simptome ale patologiei vertebrogene va puteti si trebuie sa va adresati medicului pentru inceperea unui tratament specific. Masajul clasic asociat cu cel energetic, relaxeaza muschii, amelioreaza circulatia sanguina, maresc conductibilitatea traseelor nervoase, resorb inflamatia segmentului afectat, inlatura durerile, paresteziile, restabilesc functiile normale ale sistemului central si vegetativ nervos. Masajul manual sau chinetoterapia deblocheaza vertebrele, restabileste circulatia sanguina a membrelor, organelor, impulsurilor nervoase si functia normala a corpului, inlatura toate simptomele patologiei vertebrogene mentionata mai sus. Mişcările netede şi contactul cu corpul sunt principalele elemente ale aromamasajului ce vin în completarea efectului uleiurilor esenţiale. Acestă formă gentilă de masaj stimulează si circuitul limfatic şi circulaţia sângelui la nivelul intrgului corp. Sentimentele negative dispar, toxinele sunt eliminate mai uşor, grăsimea se topeşte şi durerile musculare sunt reduse.


Meloterapia si uleiurile sunt alese in functie de caz, ele induc relaxarea si determina sistemul nervos sa participe la terapia aplicata. Totul se poate repara daca se actioneaza la timp. Vindecarea nu se produce imediat, peste noapte, este nevoie de timp si rabdare pentru recuperare in cazurile mai grele. Dar totul este posibil cu dorinta de a fi sanatos si convingerea ca vindecarea este posibila. Se poate echilibra si corpul fizic, energiile, si starea psihoemotionala chiar din primele 10 sedinte, cu repetarea dupa 2 luni in cazurile grave.


Sa tinem minte: cu cat boala este tratata mai din timp, cu atat complicatiile sunt mai usoare si recuperarea mai rapida. Sa protejam copii mici asa cum faceau bunicii altadata, ca sa ne bucuram de sanatatea lor, sa crestem un om sanatos. Sa-i invatam sa aiba grija de propria lor sanatate si de a celorlalti cu care convietuiesc.   

 

Google Translator

 

ARTICOLE