Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

PAINE CU FERMENT NATURAL  

O painica de casa cu gust special pentru masa dvs de sarbatori

Mai intai se prepara fermentul de baza:


Fermentul de baza se poate face nu numai din stafide, ci si din capsuni, mandarine, prune, rosii, cartofi etc.


250 g stafide mici (fara zahar sau ulei)


500 g apa


15 g miere


Se pun toate intr-un borcan si se amesteca. Borcanul se acopera cu o folie de plastic care se inteapa in cateva locuri. Se lasa 72 de ore la temp. de 27-30 C (se amesteca o data pe zi).


Dupa cele 72 de ore stafidele se ridica la suprafata iar zeama are culoarea maroniu-deschis si aroma dulce. Zeama se scurge si se va folosi ca "samanta de drojdie". Este necesara doar jumatate din cantitate, restul se poate pastra 4-5 zile la frigider si folosi pentru alta paine.


faza I


170 g ferment de baza ("Samanta de drojdie")


250 g faina alba de panificatie


Faina se amesteca cu fermentul si se mixeaza la viteza mica 5 min. si 1 min. la viteza medie. Aluatul se aduna intr-o bila si se lasa sa cresca la cald (20-25 C).intr-un castron acoperit cu folie alimentara pentru 16 ore. In acest interval aluatul isi dubleaza volumul.


faza II


250 g faina


400 g samanta de drojdie faza I (adica ce-a rezultat mai devreme)


150 g apa


5 g sare


Se amesteca toate si se mixeaza la viteza mica 5 min. si 1 min. la viteza medie. Aluatul se aduna intr-o bila si se lasa la crescut pt. 10 ore la temp. de 20-25 C intru-un castron mai mare. Inca o data aluatul isi va dubla volumul.


faza III


250 g faina


400 g samanta de drojdie faza II


150 ml apa


5 g sare


Se amesteca toate si se mixeaza la viteza mica 5 min. si 1 min. la viteza medie. Aluatul se aduna intr-o bila si se lasa la crescut pt. 16 ore la temp. de 20-25 C. Schimbati iarasi castronul deoarece aluatul isi va tripla volumul.


Pentru paine se poate folosi si samanta de drojdie-faza II, dar pentru o putere mare de crestere a aluatului si pentru aroma se recomanda samanta de drojdie-faza III.

Google Translator

 

ARTICOLE