Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

SHIATSU - masajul care vindeca

Shiatsu a aparut in China cu aproape 2000 de ani in urma cand relatarile aratau ca unele boli nu puteau fi remediate decat prin schimbarea dietei sau a modului de viata.


Era recomandat de asemenea masajul sau acupunctura. Astfel ca masajul, acupunctura si fitoterapia s-au dezvoltat in acelasi timp. Masajul traditional din China antica era cunoscut sub numele de "anma" si a fost preluat de călugării japonezi care au studiat budismul în China. Prin secolul al X-lea s-au întors în Japonia si cu metodele tradiţionale de vindecare. La început shiatsu era folosit doar în mediu privat, dar în anii ’50–’60 practicieni precum Namikoshi şi Masunga l-au transformat într-o terapie profesională.


Terapia avea acelasi nume (anma) si este cunoscuta astazi sub numele de shiatsu. Shiatsu este deci un cuvant de origine japoneza si se traduce literal "exercitare de presiune asupra punctelor-cheie" .


Abordarea actuala a tratamentului se aseamana cu acupunctura din perspectiva folosirii meridianelor (canale pe care circula energia) si tsubo (puncte de presiune), dar fara folosirea acelor.


Modul de apasare al degetelor este principiul de baza in shiatsu. Shiatsu este adesea numit acupresiune desi din punct de vedere tehnic nu este corect. Se poate spune ca Shiastu este o varianta de acupresiune pentru ca implica stimularea acupunctelor prin presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masaj.   

Degetele practicianului de shiatsu, precum acul celui care practica acupunctura, urmaresc atingerea qi-ului. Medicul chinez Liang spune: "Conceptul qi este nelimitat. Orice miscare, mai restransa sau mai ampla, de scurta sau de lunga durata, rapida sau lenta, este determinata de qi. Atunci cand qi-ul se concentreaza o numim materie, iar atunci cand se disperseaza o numim spatiu. Atunci cand qi-ul se reuneste o numim viata, iar cand se disperseaza o numim moarte. Atunci cand circula o numim sanatate, iar cand stagneaza - boala." Tot ceea ce reprezinta viata se exprima prin energie !


Shiatsu s-a raspandit cu rapiditate si in tarile occidentale datorita succesului sau, pentru ca echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferinte de natura fizica si a devenit o terapie alternativa respectata , oferita de multe spitale ca o terapie complementara pentru tratamentul si prevenirea multor boli.                

Shiatsu se recomanda atat omului sanatos, dar care este preocupat de prevenirea aparitei unor boli, cat si celui bolnav. Numarul tratamentelor se stabileste in functie de fiecare individ in parte. Pentru afectiunile mai grave sau cronice se recomanda tratamente timp de cateva saptamani. Eficienta tratamentului este direct proportionala cu atitudinea, conceptiile si stilul de viata, regimul alimentar, etc.


In shiatsu pacientul ramane imbracat pe durata tratamentului si nu se foloseste ulei pentru masaj. Tratamentele shiatsu sunt relaxante datorita presiunii aplicate bland. Intensitatea presiunii este ajustata in functie de persoana, astfel incat confortul sa fie maxim. Zonele tensionate pot fi usor dureroase in timpul tratamentului, insa dupa aplicarea presiunii durerea este mult ameliorata sau chiar eliminata.


Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare. Poate ameliora cu succes afectiuni ca tendinitele, intinderile musculare, migrenele, durerile de gat si de umeri, sciatica, durerile de spate, durerile artitice (articulare), tensiunile musculare, nevralgiile, insomnia, nervozitatea, problemele menstruale, problemele circulatorii, problemele legate de stress, constipatia, anxietatea, oboseala cronica, stresul. Dupa cum vedeti sunt probleme frecvente si aparent “banale”, dar pentru care medicina clasica este uneori ineficienta.

Google Translator

 

ARTICOLE