Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

                                Sarea de Bazna

                            INVESTIGATIA  

Cine suferă de reumatism ştie că sarea de Bazna e un leac folositor. Alină durerile şi, în tratament pe termen lung, sub formă de băi şi comprese, ajută la vindecarea afecţiunii. Care este secretul acestei sări naturale atît de căutată?


Staţiunea balneară din care se extrage sarea de Bazna a fost studiată sub aspectul potenţialului terapeutic încă de acum 200 de ani, cînd o comisie de medici de la Viena au venit la faţa locului să cerceteze efecetele acestei sări. Sarea este obtinuta prin fierberea si evaporarea apelor minerale foarte bogate in cloruri de natriu, potasiu, magneziu, calciu, iodura si bromura de natriu. Bogată în iod şi brom, compoziţia conferă caracterul relaxant al băilor cu astfel de sare. Bromul este un sedativ al sistemului nervos, participînd la reglarea activităţii nervoase superioare. Cel mai frecvent îşi găseşte utilizarea în combaterea insomniilor. Dar proprietăţile sării de Bazna sînt mult mai complexe, fiind indicate în: reumatism, artroză, poliartrită, discopatii, mialgii, hipertiroidie, metroanexită luetică, cervicită ulcero-vegetantă, leucoplazie. Sub formă profilactică, cura cu sare de Bazna este indicată persoanelor predispuse la îmbolnăviri ale aparatului locomotor, laxitate ligamentară şi muscolo-articulară, în vederea măririi rezistenţei organismului la aceste boli.Utilizarea sarii de Bazna se face sub forma de comprese, cataplasme, bai partiale si generale.

Pentru comprese, cataplasme şi băi parţiale se dizolvă 25 gr sare într-un litru de apă, iar pentru băi generale, sînt necesare 300 gr de sare la aproximativ 50 litri apă, la temperatura de 36-37 grade Celsius, timp de 20-30 minute.

Indicatii terapeutice


·          Boli si afectiuni reumatismale cu caracter infloamator cronic (stari alergice articulare si abarticulare dupa reumatisme articulare infectioase);


·          Poliartrita reumatoida (poliartrita cronica evolutiva)


·          Spondilita anchilozata si spondiloze de toate felurile;


·          Artroze si poliartroze (coxartroze si gonartroze, etc.);


·          Discopatiile lombare si spondilozele lombare fara fenomene hiperalergice de lumbago sau lombosciatica, fara semne nevritice cu deficit motor grav;


·          Discopatiile dorsale si spondilozele dorsale;


·          Discopatiile cervicale si spondilozele cervicale;


·          Localizarile pe muschi: mialgii, miozite, amiotrofii, tendonioze;


·          Periartritele cu blocare partiala sau totala a mobilitatii umarului;


·          Nevralgii, nevrite;


·          Afectiuni ortopedice: sechele dupa fracturi, entorse, luxatii, fracturi vindecate cu tulburari circulatorii;


·          Stari posttraumatice, stari postchirurgicale ortopedice;


·          Afectiuni ale sistemului nervos: radiculite, poliadiculite , piexite , nevrite , polinevrite;


·          Boli ginecologice: inflamatii cronice ale uterului si organelor anexe, sterilitate primara si secundara, hipoplaziile uterine, nevralgii pelviene, unele tulburari menstruale, sechele postoperatorii.

Contraindicatii


Nu este indicat să folosească tratament pe bază de sare de Bazna persoanele care suferă de: hipertensiune arterială severă, insuficieţe cardiace, hepatice şi renale decompensate, neoplazii, boli infecto-contagioase, TBC.


Specifice pentru sarea de Bazna: hipertiroidie, mastroanexita luetica, cervicita ulcero-vegetanta, leucoplazie.

Sarea de Bazna se gaseste la orice farmacie, sub formă de cristale naturale sau în compoziţia unor unguente mentolate.

Sursa http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=S%C4%83n%C4%83tate&a=citeste&s_id=89229

Google Translator

 

ARTICOLE