Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

TERAPIA INDIANĂ CU PIETRE CALDE

 Terapia cu pietre calde nu este o invenţie a ultimilor ani ci îşi are rădăcinile în medicina ayurvedică tradiţională, în care accentul era pus foarte mult pe energia care poate străbate orice materie, inclusiv pământul, argila sau ierburile.


Pietrele utilizate în masajul terapeutic sunt în marea lor majoritate de bazalt, proprietăţile acestora fiind recunoscute de indieni de câteva mii de ani. Bazaltul este o rocă vulcanică de nivelul trei care se regăseşte în râuri şi oceane şi a cărui structură minerală s-a descoperit a fi una similară cu cea a muşchilor corpului uman. Acest fapt explică în parte efectul benefic pe care acesta terapie îl are atât asupra psihicului cât şi asupra fizicului uman.


Terapia cu pietre se face de regula combinată - pietre calde cu pietre reci (negru cu alb), dar în occident este practicată mai mult cea cu pietre calde. Folosirea pietrelor firbinţi este una din cele mai mari noutati în materie de tratamente şi masaj antistres. Terapia geotermală (terapia cu pietre) este în acest moment la mare căutare în întraga lume pentru efectele sale de detoxifiere, relaxare şi echilibrare energetică a corpului.


Cum sunt alese pietrele?


Pietrele sunt alese pe mărimi şi forme, în funcţie de fiecare parte a corpului (umeri, genunchi, picioare, gât, coloana etc). Cele rotunde sunt potrivite pentru braţe şi mâini, cele lunguieţe pentru zona gâtului şi cele mai fine pentru spate şi ceafă.

Pe ce este bazată de fapt terapia cu pietre calde?

Terapia cu pietre este bazată pe disciplinele orientale, conform cărora există şapte puncte enrgetice numite chakre localizate de-a lungul canalului central al corpului - centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Din punctele chakra, energia este distribuită în întreg organismul prin numerose canale energetice care traversează corpul.


Stimularea punctelor chakra ajută de altfel să se echilibreze energia care circulă în corp (un flux prea mare de energie sau prea mic creează dezechilibre). In acest scop în timpul "terapiei prin pietre", pietrele fiebinţi sunt aşezate în dreptul punctelor chakra şi devin intrări şi ieşiri de energie realizând o conexiune între membrele inferioare şi superioare.

Care sunt etapele unui astfel de tratament?


Inainte de a fi aplicate pe corp (în special pe zona spatelui, a gâtului şi a braţelor) pietrele sunt încălzite într-un recipient termal plin cu apă a cărei temperatură atinge 55 grade C. Se plasează pietrele pe corp, urmărind zonele energetice. Pietrelor le este apoi aplicată o presiune, începand practic masajul propriu-zis.

Pentru a efectua tratamentul se pregătesc o serie de pietre netede pe care pacientul este aşezat. Apoi pietrele sunt plasate în diferite parţi ale corpului şi masajul începe să combine presiunea mâinilor şi mişcările care sunt continuate de pietre.


Conform specialiştilor în metode de relaxare şi yoga elementul fundamental în terapia geotermală presupune aplicarea de pietre calde acţionând pe doua nivele:

  • într-un mod static prin presopunctură în anumite puncte,
  • într-un mod dinamic prin metode de masaj bine definite.

  • Cum se efectueaza masajul cu pietre?
  • Pentru a realiza masajul este nevoie de un ulei care facilitează alunecarea pietrelor pe corp şi de a dezvolta în acest fel o acţiune mai delicată. De regulă se aleg două sau trei uleiuri de aromoterapie pentru a îmbina masajul cu efectul de relaxare.
  • Pentru a vedea proprietăţile uleiurilor esenţiale alese de cabinetul REMEDIU în vederea realizării tratamentelor prin aromaterapie vezi aici.
  • Pietrele sunt aşezate şi înclinate prin apăsare, pe piele, în zonele ţintă. In timpul acestui tip de masaj, se resimte o durere placută. Căldura, emanată uşor de pietre, relaxează muşchii.

Temperatura ridicată favorizează, de asemenea, transpiraţia ceea ce duce la eliminarea de toxine. La încheierea şedintei de "terapie prin pietre" trebuie să se bea multă apă pentru a reface cantitatea de lichide şi săruri pierdută prin transpiraţie.


Şedinţa de masaj, de obicei durează o oră, şi există posibilitatea să se rămână în poziţie culcată înca o jumătate de oră după încheierea masajului, pentru a desăvârşi relaxarea.

  • Pentru ce este indicata terapia cu pietre calde?
  • Accelerează circulaţia sângelui şi metabolismul celular.
  • Este unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare şi somnul adânc.
  • Este potrivit pentru oameni stresaţi, nervoşi, cu stări de anxietate, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze şi artrite. Vine în completarea diferitelor tehnici de îngrijire şi energoterapie: reiki, reflexologie, shiatsu.

Google Translator

 

ARTICOLE