Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

TERAPIE CU VENTUZE

Ce trebuie sa stim despre terapia cu ventuze?

În medicina tradiţională, ventuzele se folosesc pentru combaterea „răcelilor”, durerilor musculare generalizate şi, în special, ale spatelui. Stările gripale, congestiile pulmonare şi nevralgii intercostale, inclusiv celulita, pot fi combătute cu ajutorul lor. Ventuzele sunt din sticla groasa, ca niste pahare, cu marginea rotunda si neteda. Se pot aplica 16-20 de ventuze in acelasi timp.Ustensilele trebuie sa fie bine spalate si uscate, la fel si pielea pacientului. Dupa ce pielea se usuca, trebuie unsa cu crema sau ulei de floarea-soarelui. In functie de natura afectiunii, ventuzele se aplica pe spate, mai ales in zona plamanilor, pe umeri, genunchi, sold, coapse, gambe, oriunde exista o suprafata de piele pe care ventuza sa adere. Ventuzele se tin 10-15 minute si pot fi folosite impreuna cu tratamentul cu ace. Dupa ce se scot ventuzele, prin inclinarea lor, pielea se sterge cu un prosop uscat si e pacientul e impachetat intr-un pled, deoarece va incepe sa transpire puternic. Ventuzele lasa pe piele usoare echimoze. Desi arata alarmant si sunt cu atit mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai grava, ele nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile. Principiul terapiei cu ventuze e simplu: aducerea bolii din profunzime la suprafata de unde poate fi mai usor eliminata de organism. Chiar daca in prezent, ventuzele se gasesc la multe magazine de specialitate, este mai bine ca terapia cu ventuze sa o aplice un specialist calificat.

Modul de actiune al ventuzelor

Corect aplicate procedura nu este dureroasa. Ventuzele actioneaza ca o pompa de vid, care aspira pielea si imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, in zona respectiva. In plus, muschii se relaxeaza, iar inflamatia se reduce. In vidul creat in interiorul ventuzei se produce o dilatare a vaselor de sange locale si o vascularizare intensa in zona in care este aplicata. Din cauza presiunii exercitate, sangele ce stagneaza intr-un capilar dilatat paraseste capilarul si ramane in piele. Astfel apare vanataia. Insa nu este o vanataie dureroasa, pentru ca tesuturile nu au fost afectate de ventuza, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul vanatailor care apar in urma unei lovituri.se acumuleaza toxinele din sange, fapt care contribuie la disparitia durerii si a altor simptome.


Avantajele terapiei cu ventuze

- intareste sistemul ­imunitar;

- imbunatateste circulatia sangvina;

- elimina toxinele acumulate in colon;

- relaxeaza sistemul ­nervos;

- relaxeaza musculatura;

- reduce, pana la elimi­na­re, durerea si ­inflamatia;

- elimina depozitele de grasimi de sub piele;

- combate aspectul de „coa­ja de portocala" al pielii.


Dezavantaje

- aparitia unor vanatai inestetice,dar nedureroase, care raman pe piele cel putin o saptamana;

- la persoanele cu pielea sensibila pot aparea vezi­cule pline cu un lichid in­co­lor; ele dispar in cateva zile, fara sa lase urme.

Ce ne spun semnele de sub ventuze?


- Semne violet-inchise: alimentare sanguina insuficienta si circulatie redusa a sangelui, staze sanguine.


- Semne violete cu pete: raceala se raspandeste si staza sanguina.


- Semne mici imprastiate de culoare violeta de intensitati diferite: stagnare circulatorie.


- Semn rosu aprins: insuficienta sanguina, temperatura, starea morbida.


- Semn de culoare rosie inchisa: hiperlipemie, temperatura vatamatoare.


- Semn de culoare alb-cenusie, rece la pipait: umezeala patogenica.


- Pe partea interioara a ventuzei se formeaza picaturi de apa: aceasta portiune a trupului a fost umeda.


- Pe locul urmelor au aparut clabuc de apa, deci, in organism e umezeala ridicata. Daca in clabuc e apa cu sange, aceasta indica existenta temperaturii, umezelii si toxinelor.


- Daca pacientul are senzatia de febra, o caldura care se extinde si apoi confort, e senzatie normala.


- Daca pacientul simte o durere arzatoare, se simte bolnav, simte o senzatie de slabiciune, inseamna ca sunt probleme in locurile unde au fost aplicate ventuzele. in acest caz, le scoatem sau le mutam in alta zona.

Puteti solicita aceasta terapie la datele din contact   

Google Translator

 

ARTICOLE