Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

HIRUDOTERAPIA sau Terapia cu Lipitori

Disponibila numai la domiciliu

Lipitorile au fost folosite in scop terapeutic inca din antichitate datorita efectelor benefice pe care le au asupra circulatiei sangvine, insa avantul medicinei moderne le-a atenuat rolul si le-a limitat tot mai mult utilizarea. Chiar si asa, exista doctori increzatori in potentialul medical al lipitorilor si cercetatori care continua sa studieze lipitorile si efectele lor benefice.

Lipitoarea este una din animalele create de natura pentru a ajuta omul la regenerarea sanatatii. Saliva lipitorilor conţine hirudină şi inhibitori (substanţe ce neutralizează acţiunea fermenţilor, inhibitori a factorului X de coagulare al sângelui. O mica cantitate de hirudina are un mare efect in tratament. Nici o alta substanta din natura sau creata artificial nu poate da efectul de hemoragiere timp de 24-48 ore in locul aplicarii procedurii. Actiune echilibrata: 70% actiune locala si 30% actiune generala. Cantitatea minima de singe 5-10gr la o lipitoare.


Insasi Hirudina este o puternica substanta bioactiva, care consta din 65 de aminoacizi avind capacitatea antiinflamatorie, cu efect anestezic, dezinfectant. Hirudina imbunatateste microcirculatia sangelui in tesuturi si in locul patologic, iar efectul sau se manifesta pana la 48 de ore. Lipitorile mai produc de asemenea si o substanta cu efect anestezic.Se pot aplica concomitent până la 5-10 lipitori odată, dar este bine ca la început să se pună doar una singură. Poate beneficia de acest tratament oricine şi nu există nici o contra indicaţie.

Tratamentul nu produce nici o durere. După desprinderea lipitorii rămâne o mică tăietură pe piele care nu trebuie să vă îngrijoreze. În tratamentul unor boli care afectează diferite organe şi sisteme (rinichi, vezică, ovare, articulaţii, etc) 3 lipitori se plasează pe piele în apropierea organului tratat. Dacă este necesar tratamentul poate fi reluat după şase zile.

În organism se vor petrece însă o serie de schimbări care pot să influenţeze foarte mult organismul. După ce în prima zi se pune o lipitoare se poate creşte numărul lipitorilor progresiv în funcţie de toleranţă şi de gravitatea afecţiunii. Se poate aplica în orice parte a pielii.

Se pot folosi la următoarele afecţiuni:

-Tromboflebită - cel mai eficient tratament contra tromboflebitei este cel cu lipitori, care nu poate fi egalat cu nici un alt tratament, indiferent că este medicamentos sau chirurgical. Chiar şi în urma unor operaţii pot să rămână trombi, dar lipitorile vă curăţă sângele foarte bine şi refac elasticitatea vaselor, fără să vă ceară nici un ban.

-Prevenirea trombo-emboliilor- persoanele care sufere de tromboze cu localizări diverse pot efectua acest tratament care este de un real ajutor, alături de medicaţia specifică, pentru prevenirea acestei complicaţii adesea letale.

-Varice, hemoroizi- se diminuează ca volum, îşi reduc starea de inflamaţie şi uneori chiar dispar după tratamentul cu lipitori. Mai mult, acestea secretă substanţe care duc la recăpătarea elasticităţii şi tonusului vascular, prevenind formarea de noi dilataţii patologice ale venelor.

-Cerebroscleroza, arterioscleroza- se pun lipitori în zona de margine a scalpului, mai ales în locurile în care se văd vinişoare ieşite în afară. S-a demonstrat că substanţele conţinute de lipitori normalizează presiunea sangvină intracraniană, favorizează o mai bună circulaţie şi încetinesc procesele degenerative. Se fac 2-4 aplicaţii cu lipitori pe an.

-Dupa interventii chirurgicale,grefe, amputari, transplant de tesut

Tratamentul cu lipitori mai este recomandat şi contra cefaleelor (dureri de cap), hipertensiunii, anumitor forme de ischemie cardiacă, endometritelor, inflamaţiilor şi modificărilor degenerative ale ovarelor, dermatoze, pancreatite, diabet, efect deosebit şi in ciroze, cancer cu diferite localizări şi multe alte afecţiuni deoarece produce o serie de modificări benefice pentru organism.

Precauţii şi contraindicaţii

În primul rând, persoanele care au fobii la insecte sau şerpi este bine să se gândească de mai multe ori dacă pot suporta această terapie. Apoi există persoane cu sensibilitate alergică la substanţele active secretate de lipitori, motiv pentru care tratamentul cu lipitori se face la început cu prudenţă, cu o singură lipitoare, care va fi înlăturată prompt, dacă apar fenomene cum ar fi inflamaţia puternică locală, senzaţia de arsură, frisoane, etc. Dacă există suspiciunea de alergie, nu ezitaţi să consultaţi medicul specialist, care va lua măsurile de rigoare, pentru a vă apăra de complicaţii.

Întrucât lipitorile secretă substanţe anticoagulante, timpul de sângerare al locurilor din piele perforate va fi mai lung 12-24 ore. Pentru accelerarea vindecării se aplică pe piele puţină tinctură de propolis. 

Citeste si acest articol

Tratament naturist pentru varice cu saliva de lipitori

Sursa:http://www.mamicamea.ro/afectiuni-si-tratamente/tratamente-naturiste-pentru-varice.html 

Lipitorile au fost folosite în scopuri medicale cu peste 2000 de ani în urmă. Un exemplu este folosirea lipitorilor pentru a extrage sange din organism in scopul de a vindeca anumite afectiuni.


Daca suferi de varice, poti urma la un cabinet specializat un tratament de doua saptamani, in care ti se va aplica pe fiecare varice cate 1-2 lipitori. Hirudina, este enzima pe care o elibereaza lipitorile, are efect anticoagulant, dizolvand cheagurile si fluidizand circulatia in zona afectata. Tratamentul varicelor cu ajutorul lipitorilor, este recomandata deoarece trateaza atat efectul (varicele) cat si cauza aparitiei lor (spre deosebire de alte metode ce trateaza doar efectul).


Cum tratamentul cu lipitori nu este la indemana oricui, poti apela la diferite produse ce au in compozitie saliva de lipitori (hirudina), un astfel de produs este Crema Vein Care, acesta este un produs natural sub forma de crema ce contine in principal extract de hirudina (saliva de lipitori) si extract din Siegesbeckia orientalis, substante foarte benefice pentru ameliorarea sau tratarea varicelor, picioarelor grele, dureroase sau umflate.

Google Translator

 

ARTICOLE